Sådan forbedrer du støjen på kontoret

Sådan forbedrer du støjen på kontoret

undgå støj på kontoret

Støj på kontoret er desværre et normalt problem på mange kontorer og det er ofte noget der påvirker medarbejders effektivitet og energi niveau. Støj har en stressende effekt, fordi hjernen skal bruge en masse kræfter på, at finde ud af hvad det er for nogle lyde, hvor de kommer fra og om det er noget man skal forholde sig til. Det er helt naturligt man som mennesker gøre dette og noget der ligger helt ubevidst i én. Derfor kan det også nemt distrahere og påvirke ens koncentration og arbejdsindsats.

Støjniveauet varierer også afhængig af hvilken type arbejdsplads der er tale om. Dog viser undersøgelser, i takt med at arbejdspladsen har fokus på støjniveauet og indrette arbejdspladsen optimalt ift. støjniveauet, så øges effektiviteten også på arbejdspladsen. Så uanset hvor stort problemet er på din arbejdsplads, kan det være en god idé at gøre noget ved støjniveauet.

Støj kan få konsekvenser

Flere undersøgelser viser at støj kan resultater alt lige fra stress til diabetes. WHO mener desuden støj er den direkte kilde til hjertekar sygdomme og forskning viser der er direkte sammenhæng mellem øget puls og baggrundsstøj. Der er selvfølgelig få tilfælde hvor støj resulterer i decideret livstruende sygsomme, men støj er ikke noget der bør undervurderes, da det har en stor påvirkning for arbejdsmiljøet og ikke mindst dine medarbejders trivsel og velvære. 

I dette blogindlæg vil du få et par gode råd til hvad du kan gøre på arbejdspladsen for at forbedre støjniveauet.

1. Indret arbejdspladsen optimalt

Hvordan arbejdspladsen bør indrettes afhænger af hvordan arbejdsgangen og arbejdsopgaverne er i virksomheden, men en god idé er at lave områder der er tilpasset efter hvad der er behov for. Det kunne eksempelvis betyde at der laves arbejdsområder, hvor medarbejder kan koncentrerer sig og fordybe sig og hvor støjen er så minimal som muligt. Så kunne man have et andet område, hvor man sidder mere i grupper, så der kan videndeles og samarbejdes. Her gøre det ikke så meget hvis støjen er lidt højere, da her vil det ikke påvirke arbejdsindsatsten på samme måde. En anden god idé kunne også at lave et telefonområde hvor der kan snakkes i telefon uden man hverken selv bliver forstyrret eller forstyrrer andre kollegaer. Det samme kan også gøre sig gældende med mødelokaler. Her kan det også være rart at hverken blive forstyrret eller forstyrrer andre. Der er mange måder at gøre det på, men tanken er at tænke i støjniveau når arbejdspladsen indrettes.

Mangler du mødemøbler, så se nærmere her.

2. Forbedrer akustikken i lokalet.

En anden faktor der kan påvirke støjen og forværre støjen på kontoret er akustikken i rummet. Det kan løses på flere forskellige måder. Det kan eksempelvis gøres ved at monterer akustikpaneler på vægge og loft, da det både absorberer støjen og kan også bryde støjen så den ikke reflekterer rundt i lokalet. Et mere "lige-nu-og-her-løsning" kan også være at monterer bordskærme og/eller skærmvægge, da de både kan absorbere støjen og samtidig skærme af for andre, så medarbejderen ikke så nemt bliver distraheret. Derudover kan du også fylde rummet op med planter og billeder på væggene, så det ikke runger så nemt. Dog skal der ikke blive overfyldt, da det også kan påvirke koncentration og distrahere ubevidst ved den enkelte medarbejder. Så det er med at finde en balance hvor der er luft mellem tingene og samtidig en god akustik i rummet. 

Mangler du bordskærme eller skærmvægge, så se nærmere her.

Læs næste

Sådan fjerner du ridser fra dit gulv efter kontorstolen
Sådan vælger du den rigtige gamerstol

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.