Ergonomisk mus til kontoret - Skån dine håndled i løbet af arbejdsdagen

Ergonomisk mus til kontoret - Skån dine håndled i løbet af arbejdsdagen

I denne artikel vil vi undersøge, hvad ergonomiske mus er, deres forskellige former og størrelser, og hvordan de kan hjælpe dig med at reducere ubehag, mens du arbejder på din computer på kontoret. Der findes mange brands, som har specialiseret sig i skånsomme mus, som f.eks. BakkerElkhuizen. Her finder du mange forskellige mus, som er lavet til at skåne dine håndled i løbet af dagen. 

Mange af os kender det. En lang dag foran computeren på kontoret, hvor man har rettet meget i f.eks. et excel ark eller klikket meget rundt mellem mails og dokumenter. Ens håndled og fingre bliver trætte. En ergonomisk mus kan hjælpe med at forhindre smerter og skader i dine hænder, håndled og arme, samt skåne dine håndled i hverdagen. Det kan også hjælpe med karpaltunnelsyndrom, hvis du oplever dette problem.

Flere forskellige slags ergonomiske mus

Der findes mange forskellige typer ergonomiske mus på markedet i dag. De kommer i alle former, størrelser og farver. Nogle har indbyggede pegefelter, mens andre har et tommelfingerbetjent rullehjul eller knapper til at styre markørens bevægelse. Den bedste måde at finde den rigtige for dig er at prøve dem før du køber. De kommer i forskellige former og størrelser, men ikke alle ergonomiske mus er skabt lige. 

De mest kendte slags mus er de vertikale mus, hvor du slipper for at dreje dit håndled hele dagen. Her kan du slappe af i hånden, samtidig med at arbejdet bliver gjort til perfektion. Derudover kender mange også typen Rollermouse. Her får du en flad cylinder foran dig, hvor du kan rykke den fra side til side, samt scrolle op og ned. Styringen er også med til at skåne dine hænder for unødvendig slid og stress i løbet af en dag. Her har Contour Design specialiseret sig og kommer med en lang række modeller i forskellige prisklasse. 

Prøv dig frem og find den rigtige model

Ergonomi er et vigtigt aspekt at overveje, når du køber en mus, fordi det kan have en betydelig indflydelse på dit komfortniveau på arbejdet. Problemet med traditionelle mus er, at de er designet til at blive holdt mellem tommelfingeren og fingrene, hvilket kan belaste håndleddet meget. Vertikale ergonomiske mus omfordeler det tryk, så det udlignes. Det betyder mindre stress på håndleddet, hvilket kan holde det sundt og stærkt.

Der er ikke én enkelt ergonomisk mus, der er bedst for alle, fordi det afhænger af, hvad du skal bruge den til. Hvis du har brug for noget, der skal bruges i længere perioder, kan du overveje at få en større model med mere plads mellem knapperne og et mere behageligt grebsområde. 

Hos Nordic Ergo går vi meget op i at hjælpe folk i deres daglige kontorarbejde, så du ikke får skader og unødvendig slid af at sidde på et kontor. Vi guider dig igennem ergonomisk tilbehør og giver dig tips til at finde produkter, som måske kan hjælpe på nogle af dine skånebehov. Det skal ikke være nedslidende at sidde på et kontor. 

Læs næste

Ømme skuldre og smerter i ryggen: Sådan undgår du skader på kontoret
5 tips til at få mere overskud i hverdagen

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.