bevægelse

Bevægelse på kontoret

Bevægelse på kontoret
Vi er nok alle mere end en gang blevet bedt om at “rette ryggen”, om det var i skolen, af kollegaen på kontoret eller af kæresten derhjemme. Og det kan man med fordel følge i mange tilfælde, men er det nu også den rigtige tilgang når man skal sidde på kontoret og arbejde 5 dage om ugen? Din krop skal nok selv sende dig signaler hvis du ikke sidder optimalt. Dog er det ikke din siddestilling, men ved at skabe variation i din arbejdsdag, at du kan afhjælpe en lang række problemer. Det er her et hæve/sænke bord kan spille en essentiel rolle. Ved at kunne rejse sig, og stå op mens du arbejder ved computeren, kan du tjekke den første boks af ved bevægelse.

En rapport fra 2019 viser nemlig at der er stærk evidens for, at man ved at benytte sig af et hæve/sænke bord i sin arbejdsdag kan forebygge bl.a. rygsmerter som kan komme ved stationært arbejde. Din kontorstol er selvfølgelig også vigtig, og måden du bruger den på. Tag en klassisk spisebordsstol som eksempel. 4 ben, stift hårdt ryglæn og hvis du er heldig, en blød siddeflade i form af en pude eller andet. Den giver sig ikke og vil i mange tilfælde være rigeligt hvis du bare skal sidde i en kort periode og spise med familien, men til en lang arbejdsdag kan det være rart at have lidt mere støtte, og måske en lidt blødere pude at sidde på. Med vores produkter, forsøger vi at gøre det endnu nemmere for dig at få et bedre forhold til din arbejdsplads.

Hos Nordic Ergo er vores motto: “Den næste stilling er den bedste stilling”. Med det menes der selvfølgelig ikke at du skal bevæge dig konstant, men at du skal have i tankerne, at din arbejdsplads ikke må være stationær i 8 timer. Ret dig op, flyt dig frem mod bordet, ryk på tastatur og mus eller hvis du har mulighed for at køre dit bord op og stå i en periode, så gør det. Gør noget så din krop bliver aktiveret, og eventuelt noget der får gang i blodomløbet. På Aalborg Sygehus har de i en periode lavet daglige gymnastik pauser for at afhjælpe smerter i nakke og skuldre. Det er under dette forløb blevet klart, at det er for deres eget bedste, at de aktivt deltager og får bevæget sig. Men også at de får mest ud af det, når det er noget de gør i fællesskab og holder hinanden oppe på.

Det betyder selvfølgelig også, at desto hurtigere du kommer i gang, desto hurtigere kan du begynde at hjælpe din krop. Hellere starte tidligt, gerne før smerterne indtræffer. Så kom i gang allerede i dag, og lad os hjælpe dig med at finde de helt rigtige møbler til dit kontor.

-Christoffer, Jesper, Mads, Magnus, Mark og Mathias

Læs næste

7 simple træningsøvelser til at nedbringe kontorsmerter

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.